Als The Fresh Olive Company begonnen in 1991 de jeugdvrienden Adam en George met het importeren van olijven en olijfolie uit het gebied rond de Middellandse Zee naar Engeland. In de jaren die erop volgens beginnen ze meer en meer producten te importeren zoals Pesto Genovese, Balsamico azijn, alle denkbare soorten olijven en antipasti. Omdat ze veel meer soorten producten gingen importeren zijn ze van naam gewisseld naar Belazu the Ingredient Company.
Belazu staat voor traditionele producten met ingrediënten uit landen rond de Middellandse Zee, volgens Engelse standaarden bereid. Belazu is continu op zoek naar ideale smaakcombinaties. Ongeëvenaard in smaak en kwaliteit en met een ruim assortiment. Het is niet voor niets dat bekende chefs met de producten van Belazu werken. Denk aan Jaimie Oliver en Yotam Ottolenghi.
De rose harissa, artisjok-truffel pesto en mini vijgen zijn voorbeelden van hun mooie assortiment. Een kenmerk voor hun Pesto Genovese en olijven is dat deze niet gepasteuriseerd zijn, hierdoor blijven de originele smaken behouden.
Barcodescanner