Verse voorraad

Exclusieve delicatessen

Betrouwbare foodpartner

Geen tussenschakels

Assortiment

Ferrari

SKU (Oplopend)
SKU (Oplopend)
SKU (Aflopend)
Nieuwste
Prijs (Oplopend)
Prijs (Aflopend)
Titel (A-Z)
Titel (Z-A)
Aanbieding
Producent
Bestelartikel
i Een product dat niet standaard op voorraad is en op aanvraag wordt geleverd.
Gekoeld
FE2623
Bestelartikel
i Een product dat niet standaard op voorraad is en op aanvraag wordt geleverd.
Gekoeld
FE2643
Over

Ferrari

In het bijzondere Parma gebied ligt Tizzano Val di Parma. Op 800 meter boven de zeespiegel worden hier de enige echte Parmahammen geproduceerd. Het gebied is kenmerkend voor hun unieke mix qua klimaat, landschap, traditie en smaak. Deze regio staat vandaar ook bekend als de bakermat waar de Prosciutto di Parma is ontstaan.

In 1978, na jarenlange ervaring als slager, besloot Giovanni Ferrari zijn eigen bedrijf op te zetten en zijn eigen merk te kwalificeren voor een authentiek Prosciutto di Parma certificaat. En zo werd Prosciutto Ferrari geboren; met de hand gemaakt volgens traditionele methoden die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Sindsdien is het bedrijf enorm gegroeid, inmiddels is het een groot en modern bedrijf waar men gebruik maakt van innovatieve methoden om aan de vraag voor hun producten te voldoen. Ondanks de enorme groei, hanteert Ferrari nog steeds zijn traditionele handelswijze bij het produceren van hun ham, om zo de beste kwaliteit te garanderen.

De vier basis ingrediënten waar Ferrari’s Parmahammen uit bestaan zijn: ten eerste het vlees, afkomstig van varkens die in Italië zijn geboren en daar tot ongeveer hun 9ste levensjaar heerlijk in de buitenlucht hebben vertoefd. Ten tweede is het Italiaanse zeezout een belangrijk detail. Het zout wordt bekwaam met de hand verspreid en gedoseerd door echte prosciutto zoutmeesters. Ten derde speelt de lucht ook een essentiële rol. Deze is namelijk droog en geparfumeerd. Tot slot is tijd ook een onmisbaar ingrediënt. Dat is nodig om een Prosciutto van topkwaliteit te kunnen creëren.

In 1979 werd Ferrari lid van het Prosciutto di Parma Consortium, een organisatie die zich richt op het beschermen van de benaming Prosciutto di Parma. Daarom is op alle gezoute hamproducten van Ferrari een handelsmerk te zien; bestaande uit een vijfpuntskroon, de datum waarop ze zijn verwerkt en de lidmaatschapcode M99. Dit handelsmerk toont aan dat het om authentieke Prosciutto di Parma gaat.