Uitgelicht product: Pecorino

Maak kennis met de lekkerste schapenkaas ter wereld; Pecorino. De ietwat brokkelige kaas wordt gekenmerkt door haar sterke zoute smaak. En is perfect voor bij een goed glas wijn…

Oorsprong van de Pecorino

Pecorino

Pecorino kaas wordt voornamelijk geproduceerd in de regio’s Grosseto, Lazio of Sardinië. In de heuvels van deze Italiaanse regio’s kwamen weinig koeien voor, waardoor er bijna geen koemelk beschikbaar was. Als oplossing zijn ze daarom kazen gaan maken van schapenmelk. De naam Pecorino is dan ook afkomstig van het Italiaanse woord ‘pecora’ wat schaap betekent. Van deze harde schapenkaas bestaan er vele variaties. De meest bekendste variant is dé Romano. Naast deze heb je de kaas ook met truffel, peer, vijg of bijvoorbeeld honing.

In de smaak…

De schapenmelk geeft de kazen een licht pittige smaak. Doordat de kazen worden gewassen met zeewater krijgen ze de unieke zoute smaak. Dit maakt de kaas samen met hun harde eigenschap, perfect voor het raspen ervan.

Ontdek ons assortiment via de button hieronder.


Ontdek ons assortiment hier

pexels marina utrabo 4661506 scaled e1655388430576 | Amoro

Andere nieuwsberichten

Novello wijn van Antonutti

Elke herfst in Italië markeert een bijzonder moment: de komst van Vino Novello, letterlijk ‘jonge wijn’. Het is een traditie die de start van het najaar viert – vol geur, kleur en nieuwe energie. De Romeinen dronken deze lichte, fruitige

Lees meer
Ontdek het Amoro Kerst Assortiment van 2025

Deze kerst brengt Amoro weer een heerlijk stukje Italië naar jouw feestdagen. Proef de liefde voor smaak en traditie in iedere panettone of pandoro en vier de kerst periode dit jaar met een Italiaans tintje. Laat je inspireren door ons

Lees meer
Neem contact met ons op – Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

Benvenuto bij Amoro! Leuk om je ontmoet te hebben op de Vakbeurs in Houten. Vul hieronder het formulier in om contact met ons op te nemen, je in te schrijven voor de nieuwsbrief of als klant.

Lees meer