Uitgelicht product: Pecorino

Maak kennis met de lekkerste schapenkaas ter wereld; Pecorino. De ietwat brokkelige kaas wordt gekenmerkt door haar sterke zoute smaak. En is perfect voor bij een goed glas wijn…

Oorsprong van de Pecorino

Pecorino

Pecorino kaas wordt voornamelijk geproduceerd in de regio’s Grosseto, Lazio of Sardinië. In de heuvels van deze Italiaanse regio’s kwamen weinig koeien voor, waardoor er bijna geen koemelk beschikbaar was. Als oplossing zijn ze daarom kazen gaan maken van schapenmelk. De naam Pecorino is dan ook afkomstig van het Italiaanse woord ‘pecora’ wat schaap betekent. Van deze harde schapenkaas bestaan er vele variaties. De meest bekendste variant is dé Romano. Naast deze heb je de kaas ook met truffel, peer, vijg of bijvoorbeeld honing.

In de smaak…

De schapenmelk geeft de kazen een licht pittige smaak. Doordat de kazen worden gewassen met zeewater krijgen ze de unieke zoute smaak. Dit maakt de kaas samen met hun harde eigenschap, perfect voor het raspen ervan.

Ontdek ons assortiment via de button hieronder.


Ontdek ons assortiment hier

pexels marina utrabo 4661506 scaled e1655388430576 | Amoro

Andere nieuwsberichten

Persoonlijke Giusti tastings op locatie | 420 jaar Giusti

Ter ere van 420 jaar Giusti en Giusti Day, organiseren wij gedurende de komende twee maanden persoonlijke Giusti tastings op locatie. Tijdens zo’n tasting leert onze Giusti specialist Chiara jou en je personeel in ongeveer 1.5 uur geheel vrijblijvend alles

Lees meer
Amoro is de nieuwe Mercato Italiano

Na 20 jaar passie voor Italiaanse delicatessen en wijnen zetten we een bijzondere stap: Mercato Italiano wordt Amoro. Een nieuwe naam en een frisse uitstraling, maar met dezelfde liefde en toewijding die ons altijd heeft gekenmerkt. Waarom Amoro? De naam

Lees meer
CaccioSpianata piccante: nieuw bij Mercato Italiano

Bij Mercato Italiano maken we winkelen graag een beleving. Daarom stellen we graag ons nieuwste product van Fratelli del Gusto aan je voor: CaccioSpianata piccante. Deze unieke delicatesse, ook wel bekend als Salame del emigrante (de salami van de emigrant),

Lees meer