Nieuw: Mancini Pasta

Nieuw in het assortiment: Mancini pasta. Heerlijke ambachtelijke pasta gemaakt van durumtarwe uit Le Marche.

Waar het allemaal begon…


Grootvader Mancini

Dit verhaal begon bij een nieuwsgierige boer die ook een innovatieve ondernemer was. Daarnaast was Mariano Mancini ook grootvader en deelde hij zijn passie voor landbouw graag met zijn kleinzoon Massimo.

De tarwevelden van Mancini bevinden zich in Le Marche, een regio in Midden-Italië die al sinds de Romeinse tijd het centrum van tarweteelt is. Tegenwoordig is de regio Marche de op twee na grootste producent van durumtarwe; dit is een harde tarwesoort, die zich goed leent voor het maken van pasta.


Lees hier meer

Verschillende soorten pastalijnen

Mancini pasta heeft drie soorten pastalijnen: de klassieke lijn bestaat uit traditionele pasta zoals spaghetti, fusilli, penne, linguine en meer. Naast deze klassieke lijn hebben ze ook een volkoren pastalijn. Bestaande uit volkoren spaghetti, penne en fusilli. Tot slot hebben ze de ‘turanicum’ pastalijn. Deze lijn is 100% biologisch, heeft een aardetint en na het koken een uitgesproken geur van verse tarwe.


Ontdek Mancini pasta hier


Mancini Pasta

Andere nieuwsberichten

Novello wijn van Antonutti

Elke herfst in Italië markeert een bijzonder moment: de komst van Vino Novello, letterlijk ‘jonge wijn’. Het is een traditie die de start van het najaar viert – vol geur, kleur en nieuwe energie. De Romeinen dronken deze lichte, fruitige

Lees meer
Ontdek het Amoro Kerst Assortiment van 2025

Deze kerst brengt Amoro weer een heerlijk stukje Italië naar jouw feestdagen. Proef de liefde voor smaak en traditie in iedere panettone of pandoro en vier de kerst periode dit jaar met een Italiaans tintje. Laat je inspireren door ons

Lees meer
Neem contact met ons op – Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

Benvenuto bij Amoro! Leuk om je ontmoet te hebben op de Vakbeurs in Houten. Vul hieronder het formulier in om contact met ons op te nemen, je in te schrijven voor de nieuwsbrief of als klant.

Lees meer