Uitgelicht product: Guanciale

Ben jij al bekend met deze Italiaanse delicatesse? Het wordt gemaakt van varkensvlees en is volgens vele Italianen onmisbaar in een aantal traditionele recepten zoals spaghetti alla carbonara of spaghetti all’ amatriciana. Ontdek hieronder meer over dit prachtige stuk vlees…

Wat is Guanciale?

Guanciale is gerijpt kinnebakspek oftewel wangspek van een varken. De naam guanciale komt van het Italiaanse woord ‘guancia’, wat wang in het Nederlands betekent. In Italië wordt in elke regio, guanciale op een andere manier bereidt. De meest traditionele versie vindt zijn oorsprong in Umbria en vindt al eeuwenlang plaats. Het spek dankt zijn delicate smaak aan de authentieke traditie om het vlees met zorg in te wrijven met zeezout. Maar ook knoflook, zwarte peper mogen in dit proces niet ontbreken.

Uitgelicht product: Guanciale

Ze laten deze marinade maar liefst zes weken in het vlees trekken. Vervolgens wordt de guanciale minstens drie maanden aan de lucht gedroogd. Dit proces levert een unieke smaakcombinatie op!

De ultieme smaakbeleving

De smaak van varkensvet wordt in Italië veel gebruikt om bijna elke maaltijd, op smaak te brengen. Guanciale heeft een sterkere smaak dan pancetta en buikspek, waardoor in sommige gerechten dit product onmisbaar is.

De toepassing van Guanciale

Uitgelicht product: Guanciale

Het bekendste gerecht waar guanciale in wordt verwerkt, is uiteraard spaghetti alla carbonara. Maar ook in spaghetti all’amatriciana mag de guanciale niet ontbreken. Wij hebben ambachtelijke guanciale in ons assortiment van Poggio San Giorgio.  Dit familiebedrijf weet als geen ander producten van hoge kwaliteit te produceren, volgens traditionele waarden. In een klein dorpje dicht bij Norcia, dat bekend staat om hun unieke klimaat produceren zij de beste guanciale van Italië.


Ontdek hier meer

Andere nieuwsberichten

Persoonlijke Giusti tastings op locatie | 420 jaar Giusti

Ter ere van 420 jaar Giusti en Giusti Day, organiseren wij gedurende de komende twee maanden persoonlijke Giusti tastings op locatie. Tijdens zo’n tasting leert onze Giusti specialist Chiara jou en je personeel in ongeveer 1.5 uur geheel vrijblijvend alles

Lees meer
Amoro is de nieuwe Mercato Italiano

Na 20 jaar passie voor Italiaanse delicatessen en wijnen zetten we een bijzondere stap: Mercato Italiano wordt Amoro. Een nieuwe naam en een frisse uitstraling, maar met dezelfde liefde en toewijding die ons altijd heeft gekenmerkt. Waarom Amoro? De naam

Lees meer
CaccioSpianata piccante: nieuw bij Mercato Italiano

Bij Mercato Italiano maken we winkelen graag een beleving. Daarom stellen we graag ons nieuwste product van Fratelli del Gusto aan je voor: CaccioSpianata piccante. Deze unieke delicatesse, ook wel bekend als Salame del emigrante (de salami van de emigrant),

Lees meer