Bedankt voor de afgelopen 15 jaar en op naar de volgende!

Bedankt!

10 november vierde Mercato Italiano zijn 15 jarig bestaan in stijl met een proeverij om niet meer te vergeten. Veel gasten die ons de afgelopen 15 jaar hebben bezocht en veel producenten die de afgelopen 15 jaar aan ons hebben geleverd waren aanwezig. Lees hier het verslag van die dag.

Onze producenten en gasten maken Mercato Italiano

Mercato Italiano is gezegend met zo een trouwe klantenkring in combinatie met zulke fantastische producenten. Een aantal bijzondere producenten waren aanwezig om uitleg te geven over hun product. Altijd aanwezig is Paolo van het wijnhuis CiuCiu met de bijzondere lijn biologische wijnen. Piero Palmieri van Donna Francesca was aanwezig met een bijzonder selectie vijgen producten en amandelen. En nog veel meer…
O9A8473 1024x683 1 | Amoro
Prachtige wijnen van Nicola Antonutti van het wijnhuis Antonutti. Een oud familiebedrijf wat een moderne werkwijze heeft gekregen door de huidge eigenaren Nicola en Ricardo. Een rijk assortiment met een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding.
O9A8316 1024x683 1 | Amoro

Maria Giuila Guerieri van het wijnhuis Guerieri met de prijswinnende Guerieri della terra rode wijn. Een geweldige wijn van laat geoogste druiven van de beste oogstjaren.

Zonder vrienden geen succes

Pizza Station Dolomiti

Onze goede vriend Sergio Bandelli, eigenaar van Dolomiti, was aanwezig om op ambachtelijke wijze pizza te maken voor alle gasten. Een van de beste pizza bakkers in de regio met zijn eigen restaurant in Obdam. Zij verzorgen ook regelmatig cateringen en buffetten in Italiaanse stijl. Sergio Grazzie!

Meer informatie over Dolomiti

Smoking Buddha

Wie zegt dat BBQ in de winter niet kan? De culinaire experts van Smoking Buddha bereiden gerechten op de BBQ het gehele jaar door met de op maat gemaakte “smoker”. Salsiccia met venkel of biestecca krijgt een unieke smaak door de bereiding in de smoker. Het vakkundige team van Smoking Buddha verzorgt catering op maat voor bedrijven en particulieren. Smoking Buddha bedankt!

Meer informatie over Smoking Buddha

Chefkok Jan Willem

Een specialist aan het werk! Door zijn jarenlange ervaring als chefkok bij Italiaans restaurant Vito in Alkmaar kent hij de Italiaanse delicatessen van Mercato Italiano goed. Met Jan Willem in de keuken komt er altijd iets bijzonders op tafel. Als culinair adviseur is hij vaak het aanspreekpunt voor gasten over de toepassing van delicatessen in gerechten. Jan Willem bedankt!

MariCase

Een nieuw gezicht bij Mercato Italiano: Marica. Als importeur van Italiaanse zoetwaren vult ze Mercato Italiano aan met een mooi assortiment. Een samenwerking is geboren en Marica zal in de toekomst samen met Mercato Italiano Nederland voorzien van de mooiste Italiaanse delicatessen en wijnen. Marica welkom!

Limontoni

Een bijzonder en emotioneel moment: de onthulling van Limontoni Limoncello. Conform familie recept van Toni en vernoemd naar Toni. Een bekroning op het 15 jarig bestaan van Mercato.Toni:”voor mij een heel bijzonder moment om Limoncello te maken die naar onze familie en mij is vernoemd”.

Meer informatie over Limontoni

Andere nieuwsberichten

Persoonlijke Giusti tastings op locatie | 420 jaar Giusti

Ter ere van 420 jaar Giusti en Giusti Day, organiseren wij gedurende de komende twee maanden persoonlijke Giusti tastings op locatie. Tijdens zo’n tasting leert onze Giusti specialist Chiara jou en je personeel in ongeveer 1.5 uur geheel vrijblijvend alles

Lees meer
Amoro is de nieuwe Mercato Italiano

Na 20 jaar passie voor Italiaanse delicatessen en wijnen zetten we een bijzondere stap: Mercato Italiano wordt Amoro. Een nieuwe naam en een frisse uitstraling, maar met dezelfde liefde en toewijding die ons altijd heeft gekenmerkt. Waarom Amoro? De naam

Lees meer
CaccioSpianata piccante: nieuw bij Mercato Italiano

Bij Mercato Italiano maken we winkelen graag een beleving. Daarom stellen we graag ons nieuwste product van Fratelli del Gusto aan je voor: CaccioSpianata piccante. Deze unieke delicatesse, ook wel bekend als Salame del emigrante (de salami van de emigrant),

Lees meer